Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
  • Mainos: K-Ruoka

    Voileipäkakku – näin syntyy juhlapöydän klassikko

    Voileipäkakuissa yhdistyvät nyt suolaiset ja makeat täytteet sekä aivan uudet muodot. Lue vinkit voileipäkakun kokoamiseen!

    Voileipäkakku – näin syntyy juhlapöydän kuningatar

    Voileipäkakku on kuulunut suomalaiseen juhlapöytään jo vuosikymmeniä. Nyt juhlapöydän klassikossa yhdistyvät suolaiset ja makeat täytteet sekä aivan uudet muodot.

    Voileipäkakun monet muodot

    Voileipäkakku on hyvä valmistaa vuokaan. Se pitää kakun koossa ja tekee siitä napakan, jolloin kakku on helppo kuorruttaa. Perinteisen suorakaiteen muotoisen leipävuoan lisäksi voit käyttää myös pyöreää irtopohjavuokaa. Katso kuvalliset ohjeet perinteisen voileipäkakun kokoamiseen.

    Moderneja versioita voileipäkakusta ovat voileipäkääretorttu, parmankinkkuvoileipäkakku, suolaiset cake pops -kakkutikkarit, kasvisvoileipäkakku ja minivoileipäkakut, jotka valmistetaan voileipäkakun tapaan, mutta annospaloiksi.

    Valitse oikea leipä

    Kalavoileipäkakkuihin käytetään usein tummaa vuokaleipää, kuten maalaislimppua tai ruisvuokaleipää. Liha- ja kasvisvoileipäkakkuihin voit käyttää vaaleampaa leipää, kuten kiinteämpää vuokaleipää tai pehmoisempaa paahtoleipää. K-ruokakaupoista löydät myös voileipäkakkuihin tarkoitettua pitkittäin viipaloitua vuokaleipää.

    Voileipäkakun kostuttaminen

    Kostuta leivät liha-, kasvis- tai kalaliemellä. Voit käyttää kostuttamiseen myös maitoa tai vettä, johon sekoitetaan hieman sitruunamehua. Kiinteät vuokaleivät vaativat hieman enemmän kostuttamista. Pehmeän leivän kuten paahtoleivän kostuttamisessa nestettä voi käyttää hieman vähemmän, jotta leipä ei vety liikaa.

    Mitä täytteeksi?

    Voileipäkakun täytteet valmistetaan perinteisesti lihasta tai kalasta. Täytteen pohjana käytetään sulate- ja tuorejuustoja. Juuston voi notkistaa maitotilkalla, jotta makuaineiden joukkoon sekoittaminen ja täytteen levittäminen on helpompaa. Maidottoman täytteen saat käyttämällä pohjana majoneesia. Täyte syntyy helposti kun käytät valmissalaatteja, pasteijoita ja tahnoja.

    Voileipäkakun kuorrutus syntyy yleensä tuorejuustosta tai vaikkapa sulatejuuston ja creme fraichen sekoituksesta. Kuorrutuksen voi jättää kokonaan poiskin ja koota täytekakusta naked cake - typpisen avovoileipäkakun. Näyttävillä täytteillä ja leivällä lopputuloksesta saa juhlavan.

    Voileipäkakun koristelu saa olla rennon runsas. Erilaiset salaatit ja versot käyvät hyvin koristeeksi yhdistettynä muutamaan kakun pääraaka-aineeseen. Parmankinkkuvoileipäkakku koristellaan makealla viikunahillolla.

    Lisää voileipäkakkureseptejä löydät K-Ruoka.fistä. Katso videolta, miten valmistuu upea voileipäkääretorttu!

    Mainos: K-Ruoka