Rissasen herkut
Paistettu ahvenfilee
P arasta kalaruokaa Ilkka Rissasen mielestä on paistettu ahvenfilee sipulimaitoon tehdyn pottumuusin kera. Jos iltasella hiukoo, voi napsia kylmäsavulohirullasta leikattuja nappeja joko sellaisenaan tai tumman leivän kera.
Kylmäsavulohirullat
• 200–300 g ahvenesta leikattu filee
• leivitykseen jauhoseos, jossa on
2/3 ruis- ja 1/3 vehnäjauhoja
• voita
• suolaa ja sitruunapippuria
paistetulle fileelle
Kastike
• kermaviiliä
• tillisilppua
• sitruunamehua
Pottumuusi sipulimaitoon
• 500 g jauhoista
perunaa
• 100 g voita
• 1 keskikokoinen sipuli
kuutioituna
• 2 dl täysmaitoa
• suolaa
Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Kuumenna maito ja raaka sipuli, soseuta perunat ja lisää joukkoon sipulimaito ilman sipulilohkoja, suola ja nokare voita.
• siivutettua kylmäsavulohta
• tuorejuustoa (esimerkiksi ruoho-
sipulilla maustettua)
• tuoretta tilliä, sitruunamehua
Siivuta lohifileet tai käytä valmiiksi siivutettua lohta. Asettele siivut limittäin tinapaperin päälle. Lisää kerros tuorejuustoa ja hienonnettua tilliä ja sitruunamehua. Kääri rullalle ja pakasta.
Leikkaa jäisestä, vähän sulaneesta rullasta vajaan sentin siivuja. Tarjoa alkupalana tai naposteltavana joko sellaisenaan tai ruisleivän kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

