Vuoden villitykset
Tänä vuonna itsensä vakavasti ottava puutarhaharrastaja ei ole voinut välttyä japanilaisilta trendeiltä.
Keväällä ilmestyivät bokashi-kurssit, eli kompostointikurssit, joissa ruokajätteistä muhii ämpärikompostia jopa muutamassa viikossa. Ämpäri jätteineen voi muhia vaikkapa keittiön nurkassa, sillä astiaan lisättävät mikro-organismit pitävät ruoan hajoamisen ripeänä ja hajuttomana.
Kokedama-amppelit (kuvassa) ovat puolestaan rikkoneet perinteisen ikkunatarhan rajoja. Luonnonläheinen kokedama on kuin sammalpallo, jossa saniaisia, orkideoja ja muita huonekasveja voidaan kasvattaa ilman kiinteää ruukkua.
Nähtäväksi jää, mihin trendien maailma vie meidät tulevana keväänä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
