Helppoa kesäkalaa
Kaatopotut
Kalasäilykkeet maistuvat etenkin perunan ja ruisleivän kanssa. Tässä pari vinkkiä kesän ruokapöytään.
Lohimousse
Keitä kattilallinen uusia perunoita. Kaada vesi pois vähän ennen kuin perunat ovat kypsiä. Lisää sekaan purkillinen loimulohisäilykettä öljyssä ja puistele vähän aikaa niin, että kalat ja perunat sekoittuvat. Lisää lopuksi nokare voita. Nauti.
• 1 paketti Löylylohta tai muuta vastaavaa kalasäilykettä
• 1 tölkki smetanaa tai ranskankermaa
• 1 tölkki kermaviiliä
• ½ punasipulia
• reippaasti tilliä ja sitruunapippuria
Leikkaa savulohi ja sipuli kuutioiksi veitsellä tai paloittele monitoimikoneella. Sekoita keskenään kuutioidut lohet ja sipulit sekä kermaviili ja smetana/ranskankerma. Lisää sitruunapippuria ja reippaasti kuivattua tai tuoretta tilliä. Anna moussen maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti, mutta mielellään yön yli.
Tarjoile keitettyjen uusien perunoiden kanssa tai ruisleivän päällä. Parhaita ovat pienet pyöreät ruisnappiset, mutta isommista voi vaikkapa leikata sydämiä piparkakkumuotin avulla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
