Sipsit ja naksut terveysriski
Haluan kommentoida juttua ”Sipsien ja naksujen pyörteissä” (MT 27.6.). Maaseudun uudet startup-yritykset ja alkutuotteiden jatkojalostukseen liittyvät uudet innovaatiot lisäävät maaseudun mahdollisuuksia. Yrittäjyyteen kannustavasta näkökulmasta juttu oli hyvä.
Yrityksen toimiala olisi kuitenkin lailla kiellettävä kansanterveyden näkökulmasta.
Ylipaino-Suomeen ei tarvita enää yhtään roskaelintarvikkeita tuottavaa tehdasta. Pelkkää rasvaa ja suolaa sisältävät ”kalorisipsit ja naksut”, ovat ravitsemuksellisesti ihmiselle täysin tarpeettomia, ja niiden syönti lisää kansantautiriskiä.
Suomea brändätään maailman puhtaammilla ja terveellisimmillä elintarvikkeilla. Luulisi, että yrittäjä olisi voinut innovoida tähän brändiin sopivia tuotteita. Jään odottamaan rasvattomia ja suolattomia juureslastuja ”terveyshippuja”.
Takana 50 kilon painonpudotus suomalaisella kaurapuurolla, ruisleivällä, lihalla, juureksilla, marjoilla, raejuustolla.
Ei yhtään sipsiä eikä naksua kolmeen vuoteen, eikä jatkossakaan.
Seppo Kovanen
agronomi
Laukaa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
