Kiina auki nyt myös HK:lle
Kun ruuan vienti Suomesta Kiinaan kasvaa, kasvaa luultavasti kiinalaisten kiinnostus tulla myös omistamaan tätä tuotantoa.HK Scanin Forssan-tehtaalla juhlittiin maanantaina lihatalon ensimmäistä vientierää Kiinaan. Matkaan saatettu pakastekontti päätyy Kiinan tullin tarkasteluun Tianjinin satamassa lähellä Pekingiä 6–7 viikon kuluttua (MT 25.4.). Suomalaista sikaa maahan vie jo kilpailija Atria. Määrät ovat vielä pieniä, mutta uusi myyntikanava on markkinoilla aina merkittävä.
Kiina ja kiinalaiset toistuvat nyt Suomen uutisissa tiheään. Sama pätee uutisiin muuallakin. Kiinalaiset eivät vain tuo raaka-aineita, vaan investoivat myös niiden tuotantoon maailmalla. Suomessa tämä näkyy muun muassa metsä- ja pelialoilla. Kun ruuan vienti Suomesta Kiinaan kasvaa, kasvaa luultavasti kiinalaisten kiinnostus tulla myös omistamaan tätä tuotantoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
