Liha ja munat maistuvat
Luonnonvarakeskus julkisti viikko sitten ennakkotiedot vuoden 2015 ravintotaseesta. Suomalaisten lihankulutus kasvoi muutamalla prosentilla lähes 80 kiloon asukasta kohti. Kananmunia suomalaisen lautaselle päätyi keskimäärin yli 11 kiloa, juustoa liki 27 kiloa ja hedelmiä 58 kiloa. Kaikkien näiden kulutus oli kasvussa.
Valitettavasti lihansyönnistä päätyi julkisuuteen taas myös väärää tietoa, kun Luken luvuista unohdettiin vähentää luut ja hävikki. Ne huomioiden lihaa syödään Suomessa suositusten mukaisesti – ja eurooppalaisittain maltillisesti. Terveellistä ja monipuolista ruokavaliota kannattaa jokaisen vaalia. Osana sitä kotimainen liha on kestävä valinta myös ympäristön kannalta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
