Oiva-tarkastuksissa korjattavaa joka kuudennelle
Kauppoihin, ravintoloihin ja muihin elintarviketiloihin on tehty viime keväästä lähtien yli 16 000 tarkastusta Elintarviketurvallisuusviraston johdolla. Yli 80 prosenttia tarkastetuista tiloista on saanut oivallisen tai hyvän arvosanan. Korjattavaa on löytynyt noin joka kuudennesta liiketilasta.
Graavattua haukea ja siikarillettetarjoilu ravintola Martassa marttaliitto aamiainen hauki tuoreus pro kala toiminnanjohtaja siika Kuva: Kalle SärkkäTarkastuksesta kertovat Oiva-hymiöt ovat olleet vuoden alusta esillä liiketilojen ovilla.
Ylitarkastaja Marina Häggman Evirasta kertoo, että suurin osa yrittäjistä on tehnyt korjaukset nopeasti ja saanut uusintatarkastuksessa paremman arvosanan.
”Puutteet halutaan korjata nopeasti, kun raportti on julkinen.”
Suurin osa havaituista puutteista liittyy Häggmanin mukaan elintarvikkeiden lämpötilan hallintaan, työvaatteisiin, työntekijöiden hygieniaan ja liikkeen omavalvontaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
