Käytä loppu luumumarmeladi maukkaaseen kuivakakkuun
Päiväkahvikakkuun sekoitetaan loput luumumarmeladit sekä joulumausteita.Kakkuun ei tarvita munia. Kakku maistuu vegaanista ruokavaliota noudattaville. Kaurakevin voi korvata kermaviilillä ja maidottoman margariinin voilla.
Luumukakku
15 palaa
- Ainekset
- 1 prk (200 g) kaurakeviä
- ½ dl glögijuomaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl siirappia
- 1 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- ½ tl kardemummaa
- 1 ½ dl luumumarmeladia
- 200 g maidotonta margariinia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- ripaus suolaa
- 2 tl soodaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- Pinnalle
- tomusokeria
Valmistusohje
Vatkaa kaurakevi, glögi, sokeri, siirappi ja mausteet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu margariini.
Sekoita sooda jauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi taikina voideltuun ja jauhotettuun 2 litran rengasvuokaan.
Paista 175 asteessa noin tunti.
Kumoa jäähtyneenä. Anna tekeytyä seuraavaan päivään. Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

