Nokkoswrapit
Nokkoswrapin sisään kääritään ruokaisa täyte härkiksestä. Ruohosipulin kukat ja sipulinvarsisilppu tuovat kesän väri-iloa annokseen.
Nokkoswrapin sisään kääritään ruokaisa täyte härkiksestä. Ruohosipulin kukat ja sipulinvarsisilppu tuovat kesän väri-iloa annokseen. Kuva: Jaana KankaanpääNokkoswrapit
6–8 annosta
Ainekset
- 3 munaa
- 8 dl maitoa
- 2 dl nokkossosetta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 50 g voita sulatettuna
Paistamiseen
- voita
Härkistäyte
- 1 rkl voita
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 sipuli
- 1 pkt (250 g) härkäpapuvalmistetta (Härkistä)
- 1/2 punaista chilipalkoa
- 1 prk (2,5 dl) maustettua ruokakermaa, kolme yrttiä
- 1/2 dl tomaattipyreetä
- 1-2 sipulinvartta
Koristeeksi
- 1 sipulinvarsi
- ruohosipulinkukkia
Valmistusohje
Vatkaa maito ja munat sekaisin. Sekoita joukkoon nokkossose sekä suola. Lisää voisula. Anna turvota noin 30 minuuttia. Paista taikinasta pannulla isoja ohukaisia. Täytä ja nauti lämpiminä.
Täyte: Hienonna sipulit ja kuullota voissa yhdessä härkäpapuvalmisteen kanssa. Halkaise chilipalko ja poista siemenet. Leikkaa chili pienen pieniksi kuutioiksi ja lisää pannulle. Mausta tomaattipyreellä ja lisää ruokakerma. Keitä, kunnes sakenee. Lisää lopuksi sipulin varret ohuina renkaina.
Vinkki
Käytä härkäpapuvalmisteen tilalla jauhelihaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
