Konjakkikonvehdit sopivat erinomaisesti kahvin seuraksi
Pieni, mutta tuhti suklainen konjakkikonvehti on joulunamu aikuiseen makuun.
Herkullisilta kahvin kanssa maistuvat, konjakkia sisältävät pikkukonvehdit ovat aikuisten herkku. Kuva: Sanne KatainenKonjakkikonvehti maistuu mainiolta jouluaterian päätteeksi tai kahvipöydässä. Käytä namuihin pieniä konvehtivuokia ja säilytä valmiit konvehdit jääkaapissa, niin ne pysyvät kovina tarjoiluhetkeen asti.
Konjakkikonvehdit
noin 35 kpl
- Ainekset
- 250 g tummaa suklaata
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl voita
- 1 rkl konjakkia
- Koristeluun
- jouluisia koristerakeita
- Lisäksi
- konvehtivuokia
Valmistusohje
Paloittele suklaa pinnoitettuun kattilaan. Lisää kerma ja voi. Kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on liuennut kermaan. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon konjakki.
Pursota tai lusikoi massa konvehtivuokiin ja ripottele halutessasi päälle koristerakeita. Anna jäähtyä ja kovettua. Säilytä jääkaapissa.
Vinkki: Konvehdit pehmenevät huoneenlämmössä, joten ota ne esille vasta ennen tarjoamista. Ne säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Oletko jo tilannut MT Ruoka -uutiskirjeen? Saat sähköpostiisi kerran viikossa neljä herkullista reseptiä ja tuoreimmat ruokauutiset. Tilaa uutiskirje täältä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
