Ruhtinatarhilloke
Jos mieli tekee itse tehtyä hilloketta kesän jäätelöannoksiin, paahtoleivälle tai lettukesteihin, kokeile kuningatarhillosta mariannemurskalla jalostettua ruhtinatarversiota. Suklaan ja mintun ystävät ovat varmasti innoissaan.
Itse tehty hilloke on ilo nostaa pöytään niin jäätelön kuin vaikka köyhien ritareiden lisäksi. Kuva: Carolina HusuRuhtinatarhilloke
noin 1 ¼ litraa
Ainekset
- 500 g vadelmia
- 500 g mustikoita
- ½ dl sitruunamehua
- 1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria (Dansukker)
- 1 dl Marianne-karamellimursketta
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Kaada peratut marjat ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna, kunnes vesihöyryä alkaa muodostua. Lisää sokeri, kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna seoksen kiehua muutama minuutti. Sekoita mukaan karkkimurske ja vaniljasokeri.
Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluiten viileässä. Hilloke hyytyy kiinteähköksi noin vuorokaudessa.
Hilloke on loistava jäätelön ja jälkiruokalettujen kruunaaja.
Vinkki!
Makeamman hillon voit tehdä myös hillosokerilla, jota tarvitset annokseen 500 g (6 dl) marjakilolle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
