Kuusamon juustolle kultainen tunnustus
Kuusamon Juusto on Suomen toiseksi suurin juustonvalmistaja.Juustopöytä ry on myöntänyt Kuusamon Juustolle Kultainen Juustohöylä -tunnustuksen. Palkinnon on tarkoitus kannustaa, kiittää, nostaa esille ja palkita suomalaisessa juustomaailmassa kunnostautuneita.
”Kuusamossa eletäänkin vahvasti tässä päivässä ja tulevaisuudessa unohtamatta perinteitä”, Juustopöydän tiedotteessa todetaan.
Kuusamon Juusto on Suomen pohjoisin juustola ja maan toiseksi suurin juustonvalmistaja. Kuusamon Osuusmeijeri perustettiin vuonna 1951 ja sen ensimmäisen juuston valmistus alkoi vuonna 1961. Yrityksen nimi muutettiin Kuusamon Juustoksi vuonna 2012.
Kuusamon juustot valmistetaan suomalaisesta maidosta. Yksi yrityksen tunnetuimmista juustoista on Paimenpojan kermajuusto, aiemmalta nimeltään Pohjanpoika. Lisäksi valikoimaan kuuluu myös emmental- ja edam-juustoja.
Juustopöytä ry nostaa esille myös tänä vuonna myyntiin tuodun ympäristöystävällisemmän Parempi -juustoviipalesarjan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







