Kotipizza siirtyy käyttämään myös ulkomaista lihaa – näin yritys selittää päätöstä
Kotipizza käyttää tulevassa pizzassaan lihaa, joka tulee Tanskasta, Saksasta ja Puolasta. Tulevaisuudessa ulkomaalaisen lihan osuus voi kasvaa myös muissa tuotteissa.Kotipizza otti Maaseudun Tulevaisuuden toimitukseen yhteyttä perjantaina kertoakseen uudistuksesta, joka koskee pizzoissa olevaa lihaa. Tähän mennessä Kotipizzan pizzoissa on käytetty ainoastaan suomalaista lihaa.
Tulevaisuudessa Kotipizzan pizzoissa voi löytyä ulkomaalaista lihaa.
”Viime vuosina erityisesti inflaatio ja kustannuspaineet ovat vaikuttaneet siihen, miten voimme huolehtia samanaikaisesti tuotteidemme kohtuullisista hinnoista ja ravintolayrittäjiemme toiminnan kannattavuudesta”, Kotipizza kertoo sivuillaan.
Tulevassa Diavola-pizzassa käytetään tanskalaisen Danish Crownin tuottamaa nduja-makkaraa, jonka liha on peräisin Tanskasta, Saksasta ja Puolasta.
”Päätöksen takana on se, että meille on nyt tarjoutunut mahdollisuus osallistua kansainvälisen emoyhtiömme kansainvälisiin raaka-ainekilpailutuksiin.”
Tulevaisuudessa myös muissa pizzoissa saatetaan käyttää ulkomaalaista lihaa.
”Käynnissä on myös kilpailutus useista muista lihatuotteista: kanasta, salamista, pepperonista, kinkusta ja pekonista. Näihin kilpailutuksiin osallistuu sekä suomalaisia että ulkomaisia toimittajia. On mahdollista, että myös osassa näistä raaka-aineista otamme käyttöön Suomen ulkopuolella tuotetun vaihtoehdon.”
Kansainvälisellä kilpailutuksella Kotipizza kertoo laskevansa kustannuspaineita, mikä näkyy sekä asiakkaiden lompakoissa että ravintolayrittäjien toiminnassa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







