Peuranlihaa ja lisukkeita salaatinlehdessä – yllätä syöjät korealaisella bo ssämillä
Bo ssäm on loistava ja nopea hävikinestoruoka, kun kaapissa on eilistä riisiä ja pakastimessa kypsää lihaa.
Kypsät, kylmät peuranpaistiviipaleet sopivat loistavasti yhteen aasialaisten makujen ja kastikkeen kanssa. Kuva: Sanne Katainen- Peura bo ssäm
- 4 annosta
- Ainekset
- noin 400 g kypsää peuranpaistia
- 1 porkkana
- 1 kevätsipuli
- ½ punainen chili
- 1 side-, ruukku- tai pehmeälehtinen salaatti
- 1 dl kimchiä
- ½ dl ituja
- 5 dl kypsää riisiä
- Kastike
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet keskenään.
Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Pese, kuori ja suikaloi porkkana. Suikaloi kevätsipuli ja chili. Pese ja kuivaa salaatinlehdet.
Kokoa bo ssämit. Jaa salaatinlehdet leikkuulaudalle. Nosta lehtien päälle kypsää riisiä, lihaviipaleita, porkkanatikkuja ja kimchiä. Ripottele päälle ituja ja kevätsipulia. Viimeistele kastikkeella ja tarjoa heti.
Vinkki: Voit myös kattaa pöytään kaikki raaka-aineet, niin että jokainen ruokailija kokoaa ja kääräisee itse omat bo ssäminsä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
