Porolla tuunattu hernesoppa valloitti varusmiehet
Suomen jokaisessa varuskunnassa syötiin torstaina poronlihalla tuunattua hernesoppaa. Villiruokapäivää vietettiin varuskunnissa ensimmäistä kertaa.”Meille on erittäin tärkeätä käyttää puhtaita suomalaisia raaka-aineita”, Leijona Catering Oy:n toimitusjohtaja Ritva Paavonsalo kertoo. Siksi yrityksen oli helppo innostua villiruokapäivästä, jonka se järjesti yhteistyössä suomalaista ruokakulttuuria edistävän Elo-säätiön kanssa.
Elo-säätiön yhtenä tavoitteena on tehdä tunnetuksi suomalaista villiruokaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Poronliha on johtaja Seija Kurunmäen mukaan tulkittu villiruuaksi, koska poro elää vapaana Lapin luonnossa.
Torstain ruokalistaan perinteisesti kuuluvaa hernekeittoa ei voitu edes villiruuan nimissä sivuuttaa, keittiömestari Jaakko Sauvola kertoo. Niinpä possun sijaan valittiin kotimainen kylmäsavustettu pororouhe.
Porohernesoppa tuntui maistuvan Helsingin Santahaminassa palveleville varusmiehille.
”Tosi hyvää”, sanoo helsinkiläinen Joni Viberg ensimmäisen lautasellisen jälkeen. Hän myöntää, ettei ruuan alkuperä ole tähän mennessä juuri kiinnostanut, saati villiruoka.
Varuskunnissa nautittiin torstaina kaikkiaan noin 25 000 villiruoka-ateriaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

