HU: Tähtikokki Kim Mikkolan perustama kotimainen kanaravintolaketju lopetti suomalaisen lihan käytön − näin yritys kommentoi asiaa
Vauhdilla laajeneva ravintolaketju vaihtoi kotimaisen lihan halaliin.
KotKot-ravintola on tunnettu muun muassa edllisista kanahampurilaisista. Kuvan hampurilainen ei liity tapaukseen.Tunnettu kanaravintolaketju KotKot vaihtoi kotimaisen kanan ulkomaiseen. Asiasta kirjoittaa Helsingin Uutiset.
”Muutos tapahtui pari kuukautta sitten”, lehdelle kerrotaan Helsingin tennispalatsin KotKot-ravintolasta.
Ravintolaketjun perustaja, tähtikokki Kim Mikkola ei halunnut kommentoida asiaa Helsingin Uutisille.
Mikkola kertoi yrityksen viestintätiimin vastaavan kysymyksiin sähköpostilla.
”Valmiiksi marinoitu kana tulee EU-alueelta.”
”Meille on ollut erityisen tärkeää saada kananliha Halal-sertifioituna, jotta tuotteemme soveltuvat jatkuvasti kasvavalle määrälle faneja”, sähköpostiviestissä sanotaan Helsingin Uutisten jutun mukaan.
”Ilman eläimen tainnuttamista tehtävä halal-teurastus ei ole Suomessa sallittua”, kerrotaan Ruokavirastosta.
”Suomessa myydään kuitenkin myös tällä tavoin ulkomailla tuotettua lihaa.”
”Laki sallii Suomessa halal-teurastuksen, jossa verenlasku ja tainnuttaminen tehdään yhtä aikaa”, Ruokavirasto täsmentää Helsingin Uutisten jutussa.
Ravintolaketju ei käytä lihaa, jossa eläin tapettaisiin ilman tainnutusta, KotKot kertoo.
Ketju on tullut tunnetuksi 4,75 euron hintaisilla kanahampurilaisilla, kertoo Helsingin Uutiset. Myöhemmin hinta on laskenut edelleen ollen nyt 4,50 euroa, kerrotaan yrityksen verkkosivuilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



