Lohifilee parmesaanipeiton alla
Kala on herkullista, terveellistä ja hyvin sulavaa syötävää. Vaihtelemalla eri kalalajeja ja valmistustapoja saat uusia makuelämyksiä. Tässä ohjeessa tuttu lohi saa ylleen parmesaanipeiton.Lohifilee parmesaanipeiton alla
5 annosta
Ainekset
- noin 1 kg ruodotonta lohifileetä
- 1 tl suolaa
Parmesaanikuorrute
- 75 g voita
- 2 dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 dl korppujauhoja
- 2–3 rkl karkeaa dijoninsinappia
- 1 limetin raastettu kuori
- 1 tl sitruunapippuria
Päälle
- limettiviipaleita
- kapriksia
Valmistusohje
Tee ensin parmesaanikuorrute. Sekoita pehmeän voin joukkoon juustoraaste, korppujauhot, sinappi, limetin kuoriraaste ja sitruunapippuri.
Kauli massa kahden leivinpaperin välissä ohueksi, kalafileen muotoiseksi levyksi. Siirrä kylmään jähmettymään.
Ripottele lohifileelle suolaa. Irrota jähmettynyt maustevoilevy leivinpaperista ja nosta se kalan päälle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia lohen paksuudesta riippuen, kunnes kala on kypsä ja kuorrute kauniisti ruskistunut.
Koristele kala limettiviipaleilla ja kapriksilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

