Grillattu nektari on täydellinen kesäjälkiruoka – varaa kylkeen vaniljajäätelöä
Nektariinit valmistuvat kätevästi myös grillissä.
Jälkiruokakin syntyy grillissä. Jäätelön kera tarjottavat makeat nektariinit saavat makua kookoshiutaleista. Kuva: Helena Saine-LaitinenGrillissä voi valmistaa myös makeita herkkuja. Nektariineista tulee grillatessa erityisen makeita. Tarjoa grillatut nektariinit vaniljan kera.
Grillatut kookosnektariinit
4 annosta
- Ainekset
- 4 nektariinia
- noin 1 rkl fariinisokeria
- 2 rkl kookoshiutaleita
- Lisäksi
- vaniljajäätelöä tai sitruunasorbettia
Valmistusohje
Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivet. Tee pieni viilto hedelmän alapuolelle, niin ne pysyvät paremmin pystyssä. Ripottele sokeri leikkauspintaan.
Paahda kookoshiutaleet kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
Nosta hedelmänpuolikkaat grilliin leikkuupinta ylöspäin pariksi minuutiksi. Käännä, kun hedelmät ovat hieman pehmenneet ja grillaa leikkuupintoihin rusketusraidat.
Nosta hedelmät tarjoilulautaselle ja ripottele pintaan kookoshiutaleet.
Tarjoa vaniljajäätelöön tai sitruunasorbetin kera.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
