Joulumausteinen kinuski-suklaapiiras
Makeasta ja rasvaisesta murotaikinasta on helppo tehdä erilaisia pikkuleipiä ja pohjia piirakoille tai levyleivoksille. Voit halutessasi maustaa taikinaa itse vaikkapa kardemummalla tai appelsiininkuoriraasteella.
Makeissa piiraspaloissa on kolme kerrosta: rapeaa murotaikinaa, piparkakkumausteista kinuskia ja täyteläistä suklaata. Kuva: Sanne KatainenJoulumausteinen kinuski-suklaapiiras
12–16 pikkupalaa
Ainekset
- 1 pkt (400 g) murotaikinaa
Kinuskitäyte
- 2 dl vispikermaa
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- ½ dl siirappia
- 1 tl piparkakkumaustetta
- ½ tl kardemummaa
Kuorrutus
- noin ½ dl vispikermaa
- 1 levy (200 g) taloussuklaata
Koristeluun
- noin 1 rkl erilaisia koristerakeita
Valmistusohje
Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä 20 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Poista päällimmäinen paperi ja nosta taikina aluspaperin kera taikinan kokoiseen uunivuokaan. Varmista painelemalla, että taikina ulottuu vuoan reunoille asti ja peittää pohjan kokonaan.
Paista murotaikinapohjaa 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Tee kinuskitäyte. Mittaa ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Täyte on valmis, kun kylmään veteen pudotettu kinuskitippa jähmettyy palloksi. Levitä kinuski jäähtyneelle muropohjalle ja nosta viileään jähmettymään.
Kaada kerma pinnoitettuun kattilaan ja paloittele joukkoon suklaa. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa on liuennut. Lisää tarvittaessa tilkka kermaa, jotta saat sopivan notkean kuorrutteen.
Levitä sula suklaa kinuskin päälle vuokaan. Ripottele pintaan koristerakeita.
Anna suklaakerroksen jähmettyä ja leikkaa sitten pieniksi annospaloiksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
