Parsapanzanella(salaatti)
Panzanella on mainio italialainen hävikkisalaatti, johon upotetaan kuivahtaneet leivänkannikat. Salaatin herkullisuuden salaisuus on kastike, joka imeytetään leipiin. Perinteisesti tomaattipohjainen salaatti valmistetaan tässä parsalla aateloituna. Viime vuosina kaupoista on alkanut löytyä ilahduttavasti myös kotimaista parsaa, ja siihen kannattaakin panostaa aina kun osuu kohdalle.Parsapanzanella(salaatti)
4 annosta
Ainekset
- 250 g vihreää parsaa
- 5 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa maalaisleipää
- ½ kurkku kuutioituna
- ½–1 makea sipuli viipaleina
- ½ cosmopolitansalaatti suikaloituna
- 1 pkt minimozzarellaa
- 10 kalamataoliivia
Kastike
- ½ dl hedelmämehua
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 tl sokeria
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Sekoita ensin kastikkeen aineet keskenään. Revi tai leikkaa kuivahtanut leipä suupaloiksi. Nosta palat kastikkeeseen ja jätä vettymään muun valmistelun ajaksi. Ei haittaa, vaikka palat vettyvät vain osittain.
Napsauta parsoista tyvet pois. Kuori parsat vain, mikäli välttämätöntä. Kiehauta paistinpannulla suolalla maustettua vettä ja keitä parsoja vaakatasossa pannulla noin 5 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Leikkaa jäähtyneet parsat suupaloiksi. Sekoita kaikki salaatin aineet keskenään leipäpaloja lukuun ottamatta.
Valuta leipäpalat ja ota kastike talteen. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja nosta leivät salaatin päälle.
Salaatti on parhaimmillaan heti tarjottuna, mutta säilyy peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

