Söin täällä: Sirkkoja sienirisotossa
Kauppakeskus Ison Omenan kupeessa sijaitsevassa ravintolassa oli tarjolla sekä sirkkapitoista kasvis- että sekaruokaa.
Leivässä, levitteessä, salaatissa ja risotossa oli kaikissa käytetty kotisirkkoja. Kuva: Nikke KinnunenPääkaupunkiseudulla toimiva catering- ja ravintolapalveluita tarjoava Delicatessen tarjosi lokakuun lopulla ja marraskuun alussa kotisirkoilla höystettyjä lounasruokia kolmen eri ravintolan asiakkaille.
Espoolaisen Delicatessen Safiirin lounaslistoille sirkat nousivat lokakuun viimeisellä viikolla. Kauppakeskus Ison Omenan kupeessa sijaitsevassa ravintolassa oli tarjolla sekä sirkkapitoista kasvis- että sekaruokaa.
Satuin paikalle päivänä, jona sirkkoja tarjottiin sienirisoton ohessa. Myös osassa leipiä, salaatteja ja levitteitä oli käytetty sirkkoja. Kokonaiset sirkat näyttivät aluksi kummallisilta ilmestyksiltä ruuan seassa.
Parin ensimmäisen suupalan jälkeen niihin ei kuitenkaan enää juuri kiinnittänyt huomiota. Maku oli mieto. Sirkat muistuttivat olemassaolostaan lähinnä rouskahtelemalla muuten pehmeän risoton seassa.
Lounasravintola Safiiri, Puolikkotie 8, Espoo. www.delicatessen.fi/lounaslistat/safiiri
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
