Mummolan kanelikorput
Kaneliset sokerikorput tuovat mieleen kesäpäivät mummolassa. Maustetut viipaleet ruskistetaan uunissa ja lopuksi kuivataan rapeiksi.Mummolan kanelikorput
noin 160 kpl
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 150 g voita sulatettuna
- noin 14 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
- 100 g voita sulatettuna
- 1 dl sokeria
- 1 rkl kanelia
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja voisula. Alusta jauhot taikinaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa. Leivo taikinasta neljä tankoa ja kohota ne. Paista tankoja 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Halkaise jäähtyneenä. Sivele leikkauspinta voisulalla ja leikkaa tangot 3–4 senttimetrin paloiksi. Kasta palat sokeri-kaneliseokseen. Ruskista pinta 200 asteessa nopeasti ja kuivaa korpuiksi 50–75 asteessa. Jätä sähköuunin luukku hiukan rakoselleen, jotta kosteus pääsee haihtumaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

