Hasselbackan perunat
Hasselbackan perunat ovat helppotekoinen, mutta näyttävä lisuke kala- tai liharuoalle.
Viime satokauden perunat saavat vahvasta juustoraasteesta rapeutta ja lisämakua. Kuva: Jaana KankaanpääHasselbackan perunat
4 annosta
Ainekset
- 8 tasakokoista perunaa
- 25 g voita
- 1/2 tl suolaa
- noin 1/2 dl mustaleimaemmentaljuustoraastetta
- 1 rkl korppujauhoja
Valmistusohje
Kuori pestyt perunat. Leikkaa viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni. Pane perunat voideltuun uunivuokaan, voitele voisulalla ja ripottele päälle vähän suolaa. Kypsennä perunoita 200 asteessa noin puoli tuntia.
Ripottele pinnalle juustoraastetta sekä korppujauhoja. Kypsennä edelleen noin puoli tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
