Vaniljainen mustikkamarmeladi
Hillonkeiton ei tarvitse olla valtava urakka. Jo litrasta marjoja voit keittää herkullista marmeladia hillosokerin avulla. Sitruuna ja vaniljasokeri antavat hilloon oman säväyksensä.
Mustikkamarmeladi on ihanaa niin lettujen, korppujen kuin paahtoleivänkin kanssa. Se on myös makoisa silmä maitokiisselille tai mannapuurolle. Kuva: Sanne KatainenVaniljainen mustikkamarmeladi
noin 7 dl
Ainekset
- 1 l (700 g) mustikoita
- 1 pienen (luomu)sitruunan mehu
- 3 dl (luomu)hillosokeria
- 2 tl (luomu)vaniljasokeria
Valmistusohje
Kuumenna mustikat ja sitruunamehu kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia (tarkista aika pakkauksesta). Sekoita välillä.
Kuori mahdollinen vaahto pois hillon pinnalta. Mausta hillo vaniljasokerilla. Anna jäähtyä hetken.
Tölkitä hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä. Nauti lettujen, paahtoleivän tai eri leivonnaisten kera.
Vinkki
Täytä lasipurkit vajaaksi vedellä ja anna kiehua muutama minuutti mikrossa. Kaada vesi pois ja tölkitä hillo. Kiehauta metallikannet kiehuvassa vedessä kattilassa.
Käytä kuumien astioiden käsittelyssä kumihanskoja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
