Herkulliset suupalat: Testaa cocktail-lihapyöryköitä turkkilaiseen tapaan
Turkkilaisten pyöryköihin, köfte, silputaan korintteja tai rusinoita, pinjansiemeniä ja lehtipersiljaa.
Pinjansiemenet, korintit, lehtipersilja ja kaneli maistuvat turkkilaisissa pikkuruisissa cocktailpyöryköissä. Kuva: Jarno MelaTurkkilaiset cocktail-lihapyörykät
noin 50 kpl
- Ainekset
- 400 g naudan (tai karitsan) jauhelihaa
- 1 pieni sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 kananmuna
- ½ dl lehtipersiljaa silputtuna
- ½ dl korppujauhoja
- ½ dl pinjansiemeniä
- 2 rkl korintteja
- 2 rkl ketsuppia
- 2 tl kanelia
- 1½ tl suolaa
- noin 1 tl chilijauhetta
- ½ tl mustapippuria
- Lisäksi
- ½ dl vehnäjauhoja
- Paistamiseen
- noin ½ l rypsiöljyä
- Tarjoiluun
- sitruunalohkoja, lehtipersiljasilppua, cocktailtikkuja
Valmistusohje
Ota jauheliha huoneenlämpöön varttia ennen ruoanlaittoa.
Hienonna sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Mittaa kaikki pyörykkäainekset jauhelihaa lukuun ottamatta kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna turvota kymmenisen minuuttia.
Sekoita joukkoon jauheliha. Kypsennä pannulla tai mikrossa taikinanokare, maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
Pyörittele seoksesta pieniä lihapullia, pyöräytä ne vehnäjauhoissa ja kypsennä muutamassa erässä runsaassa öljyssä kattilassa tai padassa.
Viimeistele persiljasilpulla ja sitruunalohkoilla. Köftet maistuvat sellaisenaan mutta myös pitaleivän täytteenä.
Vinkki: Halutessasi voit kypsentää jauhottamattomat pyörykät 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
