Kasviskastike
Tomaattinen kasviskastike maistuu sekä lämpimänä että viileänä.Kasviskastike
4 annosta
Ainekset
- 1 (250 g) kesäkurpitsa
- 2 (100 g) porkkanaa
- 1 sipuli varsineen
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl voita
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa tai
- 400 g tuoreita, kypsiä tomaatteja
- 1 laakerinlehti
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 tl suolaa
- 1/2 dl yrttisilppua oreganosta, persiljasta, ruohosipulstia
Valmistusohje
Kuutioi pestyt kasvikset. Leikkaa myös sipulinvarret pieniksi renkaiksi. Sulata voi pannulla ja lisää kasvikset. Sekoittele pari kolme minuuttia. Lisää kuutioidut tomaatit tai tomaattimurska sekä laakerinlehti, pippuri ja suola. Hauduta kypsäksi. Sekoita valmiiseen kastikkeeseen yrttisilppua. Tarjoa pastan tai perunoiden kanssa. Sopii myös paahdetun leivän päällysteeksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

