Miten sopivat yhteen pekoni, homejuusto ja mansikat? Testaa mansikkaista pekoni-perunasalaattia niin tiedät!
Raikas mansikka in omiaan suolaissa ruuissa. kokeile vaikkapa oheista varhaisperunasalaattia, johon mansikoiden lisäksi silppuat paistettua pekonia ja murustelet homejuustoa. Yllättävän hyvää.
Mansikoita perunasalaattiin? Kyllä! Ja ruokaisuuden takeeksi paistettua pekonia ja homejuustoa. Kuva: Carolina HusuMansikkainen pekoni-perunasalaatti
- 4 annosta
- Ainekset
- 750 g varhaisperunoita
- 1 pkt (noin 170 g) pekonia
- ½ dl kurpitsansiemeniä
- 1 ps (noin 65 g) salaattisekoitusta
- ½ l mansikoita
- 125 g homejuustoa (esim. Aura Gold)
- Kastike
- 1 dl rypsiöljyä
- 2½ rkl punaviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- ½ tl viherpippuria rouhittuna
Valmistusohje
Tee ensin kastike. Mittaa öljy kulhoon ja vatkaa joukkoon loput ainekset.
Pese perunat huolellisesti ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ja halkaise tai paloittele ne kulhoon vähän jäähtyneinä. Kääntele ⅔ kastikkeesta perunoiden joukkoon ja jätä maustumaan.
Leikkaa pekoni suikaleiksi ja levitä ne kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja paista pekonit rapeiksi. Kumoa talouspaperin päälle lautaselle valumaan. Kuivaa pannu talouspaperilla ja paahda kurpitsansiemenet.
Nostele käyttövalmiin salaattipussin valmiiksi huuhdeltu sisältö perunoiden joukkoon ja kumoa seos laakealle tarjoiluvadille.
Perkaa mansikat ja leikkaa ne neljään osaan. Ripottele mansikat ja pekonit perunapedille. Murustele joukkoon homejuusto. Pirskottele päälle loput kastikkeesta ja viimeistele kurpitsansiemenillä.
Tarjoa sellaisenaan tai grilliherkkujen lisäkkeenä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


