Maukas klassikko: Muna-anjovisleivät
Suolainen leipä maistuu vaikka päiväkahvilla.
Muna-anjovisleipä on kahviloiden klassikko ja juhlien jälkeisen aamun hyväksi havaittu hiukopala. Kuva: Helena Saine-LaitinenAnjoviksen tapaa varmuudella huoltoaseman tai perinteisen kahvilan vitriinissä kananmunaviipaleiden kanssa leivälle sommiteltuna. Vaihtelunhaluinen kotikokki voi myös paistaa munan ja sipaista leivälle voin sijaan mätitahnaa.
Muna-anjovisleivät
4 annosta
- Ainekset
- 4 kananmunaa
- 4 ruisleipäpalaa (esimerkiksi Puikula)
- 4 tl voita tai mätitahnaa
- 4 salaatinlehteä
- 12 anjovisfileetä
- pari oksaa tilliä
- mustapippurirouhetta myllystä
Valmistusohje
Keitä munat koviksi (8–9 minuuttia), jäähdytä kylmällä vedellä, kuori ja viipaloi ne.
Voitele leivät. Levitä päälle salaatinlehdet, kananmunaviipaleet ja anjovikset.
Viimeistele leivät tillinoksalla ja pippurilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
