Jugurttivanukas
Perinteinen panna cotta tehdään kermaan, mutta kevyemmän vaihtoehdon saa käyttämällä jugurttia.
Perinteinen panna cotta tehdään kermaan, mutta kevyemmän vaihtoehdon saa käyttämällä jugurttia. Raikas jugurttivanukas nautitaan tuoreiden mustikoiden ja vadelmien kera. Kuva: Jaana KankaanpääJugurttivanukas
8 annosta
Ainekset
- 3 liivatelehteä
- 5 dl maitoa
- 3 rkl sokeria
- 1 prk (400 g) turkkilaista jugurttia
- 1 rkl vaniljasokeria
Lisäksi
- tuoreita marjoa
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kuumenna maito kiehuvan kuumaksi. Lisää sokeri ja kuiviksi puristetut liivatelehdet. Sekoita. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi.
Mausta jugurtti vaniljasokerilla. Sekoita haalea maitoseos ja jugurtti keskenään. Annostele laseihin tai jälkiruokakulhoihin. Peitä annokset kelmulla.
Anna hyytyä yön yli jääkaapissa tai vähintään ¬ kolme tuntia.
Laita annosten päälle tuoreita marjoa ja sitruunamelissan lehtiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
