Puolukkasilli
Puolukkasilli tarjotaan alkupalana muiden kylmien kalaruokien ja esim. saaristolaisleivän kera.
Puolukkasilli tarjotaan alkupalana muiden kylmien kalaruokien ja esimerkiksi saaristolaisleivän kera. Puolukkasilli on kuvassa mustikkalohta vastapäätä. Kuva: Jaana KankaanpääPuolukkasilli
10 annosta
Ainekset
- 250 g sillifileetä
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 punasipuli
- 5 mustapippuria
- 5 valkopippuria
- 2 dl puolukoita
Lisäksi
- makeaa limppua tai saaristolaisleipää
Valmistusohje
Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja etikka. Sekoita, jotta sokeri sulaa kunnolla. Jäähdytä liemi.
Leikkaa kuorittu punasipuli renkaiksi. Huuhtele ja viipaloi sillifileet.
Lado lasipurkkiin kerroksittain silliä, sipulirenkaita, pippureita ja puolukoita. Kaada päälle kylmäksi jäähtynyt liemi. Anna maustua kylmässä pari vuorokautta.
Tarjoa perunoiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
