Suomalaiset perinnereseptit lähdössä maailmanvalloitukseen – nappaa sinäkin ne talteen!
Reseptiikalla on tarkoitus edistää Suomen elintarvikevientiä sekä maakuvaa.Suomen Keittiömestarit on julkaissut Suomiruoka-reseptiikkaa palvelemaan Suomen suurlähetystöjä ja edustoja maailmalla sekä kansainvälisiä kokouksia järjestäviä tahoja Suomessa.
Suomiruoka-kokonaisuus koostuu kymmenestä menukokonaisuudesta, joita voidaan käyttää sellaisenaan tai yhdistelemällä ruokalajeja. Menukokonaisuuksissa on huomioitu sesonkiajattelu ja Suomen vuodenajat. Lisäksi mukana on yksittäisiä perinteisiä suomalaisia ruokia.
Reseptit löytyvät Suomien Keittiömestareiden sivuilta tai suoraan täältä.
Kävimme reseptejä läpi ja positiivista oli huomata, että kokonaisuus tekee hyvin kunniaa suomalaiselle ruokakulttuurille tuoden eri alueita hyvin esille. Mukana on niin kalaa, riistaa, sieniä, juureksia, marjoja, leipää kuin lihaakin suomalaiseen tapaan valmistettuna. Kokonaisuus tuo hienosti esiin myös perinneruokia, joita voi näillä resepteillä kokeilla myös kotona.
Suomen elintarvikevienti on kasvussa ja tavoitteet sen lisäämiseksi on kirjattu hallitusohjelmaankin. Maa- ja metsätalousministeriön tiedotteessa todetaan matkustukseen liittyen, että Suomen tulee maistua myös turistien lautasilla, jotta vierailijoille jää kokonaisvaltaisia elämyksiä Suomesta.
”Suomalainen ruokakulttuuri on rikas ja ainutlaatuinen, mutta suhteellisen tuntematon maamme rajojen ulkopuolella. Siksi sekä Suomen maakuvaa että suomalaista ruokaa pitää tuoda esille”, tiedotteessa mainitaan.
Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä painottaa, että tapahtumajärjestäjät nostaisivat suomalaisuutta vahvemmin esille julkaistun materiaalin avulla.
”Suomessa järjestettävien kansainvälisten kokousten tarjoiluissa ei edelleenkään tuoda riittävästi esiin suomalaista ruokakulttuuria, raaka-aineita ja elintarvikkeita. Toiveena on, että nyt tuotetun materiaalin myötä tapahtumajärjestäjät Suomessa ja Suomen suurlähetystöjen keittiöt maailmalla nostavat vahvemmin suomalaisuutta esiin”, Viljanen sanoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







