Kahvi-kermakastike
Kahvin aromi sopii hienosti myös kastikkeen maustamiseen. Tämä kahvi-kermakastike sopii lampaan lisäksi naudan tai possun seuraan ja saa makua myös valkosipulista.Kahvi-kermakastike
6–8 annosta
Ainekset
- 1 punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- 2 rkl hunajaa
- 4 dl valmista kastikepohjaa (demi glace)
- 1 dl vahvaa kahvijuomaa tai espressoa
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 dl kermaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2—3 rkl maissitärkkelyssuurustetta ruskeille kastikkeille
- 25 g voita
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Sulata paistokasarissa voi, lisää sipulisilppu ja hunaja. Kääntele ja kuullota.
Kaada mukaan kastikepohja. Lisää kahvi ja etikka. Keitä 10 minuuttia.
Lisää kerma ja keitä jälleen 10 minuuttia. Siivilöi kastike kattilaan.
Lisää suolaa ja pippuria. Tarkista maku.
Ripottele valmiiseen kastikkeeseen kastikesuurustusjauhetta ja anna kiehua muutama minuutti. Saat kastikkeeseen kiiltoa sekoittamalla siihen vielä nokareen voita.
Tarjoa kahvikastike esimerkiksi lammaspaistin tai lampaankyljysten seurassa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

