Tilastot kertovat: Suomalainen söi viime vuonna neljä palaa leipää päivässä ja pullan joka kolmas päivä
Vaikka tuonnin määrä onkin kasvanut, suomalaiset syövät silti eniten kotimaista leipää.
Leipomotuotteiden myyntitilastoinnin ja Tullin tuontitilaston mukaan suomalaiset söivät viime vuonna ruokaleipää keskimäärin hieman yli 41 kiloa henkilöä kohden. Kuva: Carolina HusuLeipätiedotus ry:n ylläpitämän leipomotuotteiden myyntitilastoinnin ja Tullin tuontitilaston mukaan suomalaiset söivät viime vuonna ruokaleipää keskimäärin hieman yli 41 kiloa henkilöä kohden. Määrä vastaa noin 4 leipäviipaletta päivässä.
Kahvileipä ja konditoriatuotteet maistuivat myös, sillä viime vuonna suomalainen söi niitä hieman alle 8 kiloa. Tämä tarkoittaa yhden pullan tai viinerin nauttimista joka kolmas päivä.
Vaikka tuonnin määrä onkin kasvanut, suomalaiset syövät silti eniten kotimaista leipää. Viime vuonna suomalainen söi noin 35 kiloa kotimaista leipää. Kahvileivästä ja konditoriatuotteista sen sijaan noin 5,5 kiloa oli kotimaista tuotantoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
