Uutuustuote tarjoaa kauraa, soijaa, hernettä ja hyönteisiä jauhelihan tilalle – "Kotisirkat luovat todella miellyttävän makuprofiilin"
Entis-yhtiön Sirkkis sisältää kasvisproteiinin lisäksi neljä prosenttia kotisirkkaa.Hyönteisruokiin erikoistunut Entis-yhtiö (Entomophagy Solutions Oy) tuo syyskuussa markkinoille jauhelihan tapaan käytettävän Sirkkiksen.
Tuote sisältää 11 prosenttia herneproteiinia, 11 prosenttia soijaproteiini-isolaattia ja 4 prosenttia sirkkajauhetta.
Proteiinipitoisuus on 24 prosenttia. Tuote sisältää rautaa ja B12-vitamiinia.
Lisäksi ainesosiin kuuluvat kaurajauho, ohratärkkelys ja rypsiöljy.
Tuote on valmiiksi kypsennetty.
"Alusta alkaen tavoitteenamme on ollut varteenotettavan vaihtoehdon tarjoaminen punaiselle lihalle. Olemmekin viimeisen vuoden aikana kehittäneet helppokäyttöisen, maukkaan sekä hyvät ravintoarvot omaavan, arkiseen ruuanlaittoon soveltuvan tuotteen. Vastaavaa tuotetta ei ole vielä maailmalla kehitetty, ja uskomme Sirkkiksellä olevan myös kansainvälistä vientipotentiaalia", Entiksen toimitusjohtaja Samuli Taskila sanoo yhtiön tiedotteessa.
Taskilan mukaan makuun on kiinnitetty erityistä huomiota, ja juuri sirkat luovat tuotteeseen "todella miellyttävän makuprofiilin".
Entis kertoo olevansa "kuuden turkulaisen näkemys tulevaisuuden ruuasta."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

