Makean ja suolaisen täydellinen liitto: Karviaispiirakka homejuustolla hurmaa maullaan
Homejuustolla silattu karviaispiirakka on herkullinen suolaisen ja makean liitto. Tarjoa se vaniljajäätelön kanssa.Karviaisia on kasvatettu Suomessa jo arviolta 300–400 vuotta, ja ne ovatkin puutarhan vaatimattomia, mutta varsin satoisia marjapensaita. Hillojen ja säilönnän lisäksi karviaisia kannattaa käyttää monenlaisessa leivonnassa ja ruoanlaitossa. Ohjeemme karviaispiirakka maustetaan poikkeavasti homejuustolla, joka tuo siihen makua ja suolaisuutta. Yllättävä, mutta herkullinen yhdistelmä.
Karviais-homejuustopiirakka
noin 8 annosta
- Ainekset
- 1 dl voita tai margariinia sulatettuna
- 1 prk (2 dl) kevytkermaa
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ pkt (à 170 g) homejuustoa
- 5 dl karviaisia
- Voiteluun
- 1 tl sulaa rasvaa
- Tarjoiluun
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Yhdistä sulatettu rasva, kerma ja munat. Sekoita joukkoon sokerit ja kuivat aineet. Kumoa taikina voideltuun ø 24 cm piirakkavuokaan.
Ripottele taikinan päälle murusteltu homejuusto sekä peratut, huuhdellut karviaiset.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki: Voit käyttää karviaisten sijaan myös kirsikoita, luumuja tai herukoita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

