Söin täällä: Palvelu ja ympäristö ovat parasta Annan kartanossa
Tuomarinkylän kartanon sivurakennuksessa saa nautti hyvästä palvelusta.Torstai on hernekeittopäivä myös ravintola Annan kartanossa Pohjois-Helsingissä. Toinen lounasvaihtoehto on vuohenjuustolla gratinoitu lohi ja perunamuusi.
Poimin rusinat torstaipullasta ja valitsen lounaaksi lohta, mutta syön silti jälkiruuaksi pannukakkua, joka kermavaahtoineen ja hilloineen on takuuvarma päätös aterialle.
Ennen kuin olen ehtinyt salaattipöydästä paikalleni, pääruoka-annosta tuodaan jo. Lohi on rapeaa, mutta mehevää. Ennakkopelko siitä, että vuohenjuusto peittää lohen maun alleen, osoittautuu vääräksi. Perunamuusin maussa ei ole kehumista, mutta sen kylkeen loroteltu persiljainen yrttiöljy tuo annokseen mukavan säväyksen.
"Kunnioitamme keittiössä vuodenaikojen kiertokulkua, panostamme puhtaisiin suomalaisiin raaka-aineisiin ja laitamme makuihin ja palveluun koko sydämemme", ravintola lupaa verkkosivuillaan. Tarjoilija ei tiedä lohen alkuperää, mutta keittiöstä se selviää. Norjastahan tuo on.
Ravintola perustelee norjalaisen lohen käyttöä lounasannoksissa hinnalla. Muissa annoksissa käytetään kotimaista kalaa. Kotimaiseen panostetaan, mutta toimitusketjut hakevat vielä muotoaan lokakuussa avatussa ravintolassa, Annan kartanolta kerrotaan.
Jos lupauksen toisen puoliskon täyttämisessä onkin vielä puutteita, sydän henkilökunnalla on mukana. Harvoin saa niin aitoa ja mutkatonta palvelua kuin Annan kartanossa. Ympäristö, kartanomaisema Helsingissä, on myös omaa luokkaansa.
Ravintola Annan kartano, Tuomarinkyläntie 18, 00670 Helsinki.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

