Makkaralle on grillissä herkullisia vaihtoehtoja
Kun halutaan grillata, makkara valitaan vanhasta tottumuksesta. Ravitsemusterapeutti Senja Arffman harmittelee, ettei vaihtoehtoja pysähdytä edes miettimään. Leppävirralla pidetty grillibaari kiinnosti tuottajia, sillä kaikki 14 paikkaa täyttyivät nopeasti.LEPPÄVIRTA (MT) Joukko leppävirtalaisia maataloustuottajia pääsi valmistamaan ja grillaamaan ravitsemusterapeutti Senja Arffmanin johdolla makkaran korvikkeita MTK:n yhdistysten vuoden Grillibaari-illassa.
”Rosvon lantut ja punajuuret, grillatut pororieskarullat, seesami-kanavartaat ja lohi-perunanyytit”, luettelee Arffman illan ruokalajeja.
Arffman painottaa, että illan tärkeintä antia on testailla uusia juttuja ja opetella ideoimaan grilliruokaa.
”Aina on joku homma kesken, mutta toisaalta koskaan ei pidä olla niin kiire, etteikö tällaiselle yhteiselle illanvietolle löytyisi muutamaa tuntia aikaa”, sanoo Ulla Kauhanen , emolehmätilan emäntä.
Hän valmisteli tyttärensä Millan kanssa seurueelle jälkiruuaksi suklaabanaaneita. Banaanin kuoreen tehtiin vain kylkeä pitkin kulkeva viilto, johon työnnettiin banaanin pituudelta maitosuklaata.
Kun kaikkia herkkuja oli päästy maistamaan, nousi pororieskarullat lähes kaikkien grillibaarilaisten suosikiksi.
Pororieskarulliin tarvittiin tuorejuustoa, johon vatkattiin kylmäsavupororouhe ja silputtu punasipuli. Mausteiksi tahnaan lisättiin rosmariinia, suolaa ja mustapippuria.
Tahna rieskan päälle, rullaus ja herkku grillaantumaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

