Tomaattikastiketta, juustoa ja munakoisoa: Italialainen melanzane on uskomattoman herkullista
Melanzanen kokoamisessa on hiukan vaivaa, sillä munakoisojen paahtaminen vie aikaa. Ruoka on kuitenkin uskomattoman herkullista, ja siihen rakastuu ensipuraisulla.
Herkullinen melanzane kuuluu niihin ruokiin, joiden maku paranee vetäytymisen myötä, joten voit huoleta tehdä sen jo tarjoamista edeltävänä päivänä ja lämmittää ennen ruokailua. Kuva: Sanne KatainenMelanzane on italialainen munakoisovuoka, johon tulee tomaattikastiketta, parmesaania sekä mozzarellaa. Munakoisot imevät itseensä öljyä, joten sitä voi paistamisvaiheessa käyttää reilusti.
Melanzane eli munakoisovuoka
4 annosta
- Ainekset
- 2 (500 g) munakoisoa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
- 1 tl oreganoa
- ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 2 (à 125 g) mozzarellajuustoa
- 2 dl basilikanlehtiä
Valmistusohje
Leikkaa munakoisot noin sentin viipaleiksi. Paahda viipaleet molemmin puolin runsaassa öljyssä pannulla.
Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää tomaattipyree ja kuumenna hetki. Lisää tomaattimurska, mausteet ja balsamiviinietikka. Anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia.
Lado uunivuokaan kerroksittain kastiketta, munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, mozzarellaviipaleita ja basilikanlehtiä. Jätä päällimmäiseksi tomaattikastike- ja juustokerros.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Käännä lämpö pois ja anna makujen tekeytyä jäähtyvässä uunissa pöydän kattamisen ajan.
Vinkki: Melanzane maistuu kasvisruokana, mutta sitä voi tarjota myös erilaisten liha- ja kalaruokien lisäkkeenä. Vielä paremmalta se maistuu vetäydyttyään, eli valmistusta seuraavana päivänä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
