Hirviborssi
Hirven jauhelihasta tehty upean värinen borssi sopii loistavasti myös vierasruuaksi.Hirviborssi
6 annosta
Ainekset
- 2 punasipulia
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 300 g valko- tai punakaalia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 600 g punajuuria
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- noin 1,2 l vettä
- 2 lihaliemikuutiota
- 2 tl timjamia
- 1 tl meiramia
- 1 tl mustapippuria
- ¾ tl suolaa
- 2 laakerinlehteä
- 400 g hirvenjauhelihaa
- 1–2 rkl punaviinietikkaa
- persiljasilppua
Valmistusohje
Suikaloi kuoritut sipulit ja kaali. Kuumenna kattilan pohjalla öljy ja kumoa sipulit kuullottumaan. Lisää sitten kaalit.
Kuori juurekset ja leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Kääntele kasvissuikaleita öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet.
Ruskista jauheliha pannulla raemaiseksi ja lisää keiton joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla tunnin verran.
Mausta keitto etikalla, tarkista maku ja koristele persiljasilpulla. Tarjoa ruisleivän kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

