Härkäpapu- kaalikeitto
Härkäpapu tuo lisäpotkua kaalikeittoon – voit käyttää esimerkiksi Härkis-suikaleita, mutta muutkin kasviproteiinituotteet käyvät. Tässä keitossa makua antavat siirapin lisäksi kaneli, chili ja balsamietikka.
Härkäpapu-kaalikeittoon on käytetty sekä puna- että valkokaalia. Chili tuo lisäpotkua ja väriä keittoon. Kuva: Kimmo HaimiHärkäpapu- kaalikeitto
noin 8 annosta
Ainekset
- 11/2 l vettä
- 1 rkl suolaa
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
- 2 laakerinlehteä
- 1 kanelitanko
- noin kilo keräkaalia (puna- ja valkokaalia)
- 2 sipulia
- 3 (200 g) porkkanaa
- 1 pieni, mieto chili
- 2 rkl balsamietikkaa
- 3 rkl siirappia
- 1 pkt (250 g) Härkis-suikaleita (original)
- 2 rkl öljyä
Pinnalle
- herneenversoja
Valmistusohje
Laita kiehuvaan veteen mausteet, suikaloitu kaali, paloitellut sipulit ja suikaloidut porkkanat. Poista chilistä siemenet ja paloittele. Lisää chili ja etikka. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi, reilu tunti. Kypsennä härkis öljyssä pannulla. Lisää keittoon ja anna hautua vielä hetki. Lisää annoksiin halutessasi herneenversoja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
