Riisipuuro muuttuu klassikkoherkuksi tällä ohjeella
Kun riisipuuronjämät aateloidaan kermavaahdolla ja sitruksilla, syntyy Maltan riisi.Maltan riisi
6–8 annosta
- Ainekset
- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai kuohukermaa
- noin 5 dl valmista riisipuuroa
- ½ dl sokeria
- (2 tl vaniljasokeria)
- 4–5 dl sitrushedelmiä kuorittuna ja kalvottomiksi paloiteltuna (appelsiinia, verigreippiä, mandariineja tai satsumia)
- Päälle
- 1 dl mantelilastuja
Valmistusohje
Vatkaa kastike tai kerma vaahdoksi ja nostele se kylmän riisipuuron joukkoon. Kääntele mukaan sokeri.
Sekoita joukkoon valutetut sitrushedelmäpalat. Tarkista maku.
Paahda mantelilastut kuivalla pannulla ja viimeistele niillä jälkiruoka-annokset. Tarjoa Maltan riisi kylmänä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

