Lukijat hyönteisruuasta: "Voisin syödä, ainakin maistaa – paistetut liskotkin ovat kuin muikkuja"
Hyönteiset maistuisivat, ainakin jos ei tietäisi mitä syö.Suomalaisten asenteita hyönteissyöntiä kohtaan kartoitetaan Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa. Lukijat kertoivat omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan aiheesta.
"Voisin syödä, ainakin maistaa. On monia hyviä ruokia jotka ensi tuntumalta tuntuvat oudoilta. Esimerkiksi savustetut simpukat ovat pirun hyviä, etanoista en välitä", Ari Kivinen kertoo. "Maistanut toki mutta ei minun makuuni."
"Söisin ja todella paljon mielummin kuin jo kertaalleen pakastettua sika-nautajauhelihaa. Hyönteissyöjät puolestaan varmasti kummeksuvat länsimaalaisten tapaa syödä valtavia määriä nisäkkäitä", Paula Latvala kommentoi.
Monet lukijoista kommentoivat pitävänsä etanoista. Hyönteisten syönti epäilytti silti.
"Etanat on kyllä herkkua mutta muut toukat ja heinäsirkat pitää kyllä olla jauhettuna jonkun jauhelihan sisällä", Tomi Ravi kertoo.
"Eikä siitä jauhosta tarvi liikaa huutaa sen jauhelihapaketin kyljessä."
Myös Heino Mahanen on sitä mieltä, että tieto lisää tuskaa.
"No miksipä ei, luulen että jos ihmisille antaisi jauhomatopullia ja ei kertoisi mitä sisältää, niin varmasti maistuisi."
Monille hyönteisherkut olivat tuttuja etelänmatkoilta.
"Kaikkea noita on tullut syötyä Thaimaan lomilla, siellä myydään toreilla hyönteissekoituksia, joissa on kovakuoria, heinäsirkkoja, ja matoja. Niitähän napsii thai whiskyn kanssa niinku sipsejä", Seppo Airio kertoo.
"Sitten paistettuja sammakoita ja liskoja on tullut syötyä. Ne on ihan kun paistettuja muikkuja."
Mika Sainila on kielteisempi.
"Tietääkseni en asu kehitysmaassa, joten en syö kehitysmaan ruokaakaan, koska on muitakin vaihtoehtoja. Katsotaan sitten kun Suomestakin tulee sellainen."
Lue lisää:
Söisitkö heinäsirkkasoppaa — kysely selvittää hyönteissyöntiä
Pillerit, koeputkiruoka vai hyönteiset? Tulevaisuuden ruoka voi olla vaikka palkuaispataa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

