Japanilaisen kulhokeittoon saa valita sattumat itse
Trendikkäät kulhokeitot tarjoavat valinnanvaraa.
Japanilainen lohiramen koostuu kulhon pohjalle laitetuista sattumista sekä päälle annosteltavasta liemestä. Kuva: Jaana KankaanpääKulhokeitot ovat nyt muodissa. Kulhon pohjalle annostellaan ensin reilun kokoiset, kypsät sattumat. Päälle kaadetaan maukas liemi, joka voi olla ohut tai sosemaisen sakea.
Japanilainen ramen-keitto on yksi esimerkki kulhokeitoista. Siinä kupin tai syvän lautasen pohjalle laitetaan mieltymyksen mukaan kypsää lihaa, kalaa, paistettuja sieniviipaleita, höyrytettyjä kasvispaloja, keitettyjä munanpuolikkaita, ituja. Päälle annostellaan misokeittopohjainen liemi.
Japanilainen lohiramen
5–6 annosta
Liemi
1 l vettä
2 pussia misokeittoaineksia
1 kalaliemikuutio
1 sitruunaruoho halkaistuna
1 tl soijakastiketta
1 rkl makeaa chilikastiketta
Sattumat
150 g nuudeleita
100 g lehtikaalia
100 g herkku- tai siitakesieniä
200 g kirjolohta
1/2 tl suolaa
1 muna
1/2 dl seesaminsiemeniä
2 rkl voita
1 pieni makea chilipalko
Laita liemen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 15 minuuttia. Ota sitruunaruohon palat pois kattilasta.
Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja valuta lehtikaali. Leikkaa suikaleiksi ja pyöräytä voissa pannulla. Puhdista ja viipaloi sienet. Paista pannulla kypsiksi. Leikkaa kirjolohi suikaleiksi ja mausta suolalla. Pyörittele suikaleet ensin vatkatussa munassa ja sitten seesaminsiemenissä. Paista pannulla kypsiksi.
Jaa lämpimät sattumat lautasille ja annostele kuuma liemi päälle. Koristele annokset chiliviipaleilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
