Saaristolaisletut
Mannapuuro ja kardemumma ovat kuin Ahvenanmaan pannukakusta.
Saaristolaislettujen taikinan pohja on sakea mannavelli ja mausteena kardemumma ja vaniljasokeri. Mikä on sinun lempilettuhillosi? Nauti sitä näiden kanssa herkullisena jälkiruokana. Kuva: Sanne KatainenSaaristolaisletut
noin 40 pikkulettua
Ainekset
- 8 dl maitoa
- ¾ dl mannasuurimoita
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Kuumenna maito kattilassa ja vatkaa joukkoon mannasuurimot. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee ja anna jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä puuroon munavaahto, jauhot ja mausteet.
Paista seoksesta pikkulettupannulla pieniä ohukaisia molemmin puolin. Herkuttele ne kermavaahdon ja lempihillosi kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
