Söin täällä: Riimilohta kelpaa maistella
Ahvenanmaalla kala ja peruna voivat tupsahtaa pöytään joko Suomesta tai Ruotsista ja olla silti lähiruokaa.Illallinen Ahvenanmaan maalaismaisemaan sijoitetun Björnhofvda Gårdin valoisalla lasiterassilla antaa odottaa paljon myös ruualta.
Hans ja Jackie Lindmarkin pitämä kartanohotelli on sisustettu brittihenkisesti, mutta ruokalistalla paikallisuus korostuu. Riimilohi ja perunat yrtein maustetussa kastikkeessa on helppo valinta, meren äärellä kun ollaan.
Perinteistä graavilohta vähäsokerisempi ja paria vuorokautta pidempään kypsytetty riimilohi lisukkeineen ilmestyy Hansin tarjoilemana eteen kauniisti rullalle aseteltuna.
Kysyn ruuan alkuperää. Hansin mukaan sitruunaa lukuun ottamatta kaikki tulee 200 kilometrin säteeltä, siis myös Ruotsista.
Yli 30 euroa maksavan annoksen on syytäkin olla reilun kokoinen. Muutaman vuorokauden kypsytys on tehnyt kalasta herkullisen täyteläistä. On miltei vaikea uskoa, että sokeria on käytetty vähemmän ja suolaa enemmän kuin graavilohessa.
Voikastikkeessa pyöritetyt perunat vain korostavat pitkän jälkimakunsa ansiosta eri ruoka-aineiden liittoa.
Björnhofvda Gård, Fjärdvägen 14, 22270 Eckerö. www.bjornhofvda.com
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





