Lohi-avokadorulla
Lohirulla maistuu pääsiäisaterian alkupalana. Munakkaan värissä on aavistus keväistä vihreyttä. Pakastepinaatin tilalla voi käyttää hienonnettua rucolaa tai persiljasilppua. Täytteen savukalan voi korvata hienonnetuilla katkaravuilla.Lohi-avokadorulla
8–10 annosta
Ainekset
Pohja
- 75 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- 1/2 pkt (75 g) hienonnettua pakastepinaattia
- 4 munaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
Täyte
- 1 iso (250 g) kypsä avokado
- 3 rkl sitruunamehua
- 200 g lämminsavulohta
- 1 rasia (200 g) tillituorejuustoa
- 1/2 tl valkopippuria
Viherpeti
- salaattisekoitusta
Valmistusohje
Kiehauta jauhot voissa. Nosta kattila levyltä ja lisää maito samalla sekoittaen. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Lisää pinaatti. Vatkaa munat ja mausteet hiukan jäähtyneeseen seokseen. Kaada taikina leivinpaperille uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa munakaslevy leivinpaperille ja irrota päältä leivinpaperi. Leikkaa jäähtyneenä kahteen osaan.
Halkaise kypsä avokado. Poista siemen ja irrota sisus. Leikkaa pieniksi kuutioiksi ja kaada päälle sitruunamehu. Leikkaa ruodoton kala pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset.
Levitä täyte pohjille. Jätä toisesta reunasta hiukan vajaaksi. Kääri rullalle kuten kääretorttu. Kääri vielä folioon ja anna vetäytyä kylmässä. Leikkaa rullat viipaleiksi. Nosta alkupalana tarjottavat viipaleet lautaselle viherpedin päälle. Sopii myös kahvipöydän suolaiseksi palaksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

