Ruokaisa munakas lounaaksi: mukana pinaattia ja silliä
Kalaa valitessa ei kannata unohtaa sillejä.
Munakasmassan joukkoon jauhetut sillifileet antavat ruualle mahtavan kalan maun. tarjoa lisänä raejuustoa ja salaattia. Kuva: Sanne KatainenNiin sanotut ravintolafileet ovat maukkaita ja helppokäyttöisiä sillituotteita, joita ei tarvitse liottaa ennen valmistamista. Kun fileet jauhetaan munakasmassan joukkoon, ne antavat ruualle viehättävän sillin maun.
Jo muutama ravintolafilee tuo ruokaan riittävästi suolaa, joten lisää muuta suolaa varoen. Pinaatilla silattu sillimunakas maistuu raikkaan salaatin sekä kevyen raejuuston kanssa vaikkapa etäpäivän lounaalla tai lauantaina saunan jälkeen.
Pinaattinen sillimunakas
2 annosta
- Ainekset
- 1 sipuli
- 1 ps (65 g) pinaattia
- 1 rkl rypsiöljyä tai voita
- 2 ravintolafileetä silliä (esim. Lejos)
- 4 munaa
- ¼ tl mustapippuria
- Lisäksi
- ½ prk raejuustoa
- 1 ruukku salaattia
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa pinaatit muutamaan osaan.
Kuumenna pannulla puolet rasvasta. Kuullota sipuleita ja pinaattia hetki sekoitellen. Kun sipulit ovat kuullottuneet, anna jäähtyä hetki. Kumoa kasvikset korkeareunaiseen kulhoon. Lisää sillit ja kaksi munaa. Surauta sauvasekoittimella sileäksi. Sekoita joukkoon loput munat ja mustapippuri.
Kuumenna loppu rasva pannulla ja kumoa munakasmassa pannulle. Paista keskilämmöllä, kunnes massa on hyytynyt. Peitä tarvittaessa kattilankannella.
Pane munakkaan toiselle reunalle raejuustoa ja salaattia. Taita munakas kaksin kerroin, leikkaa keskeltä kahteen osaan ja tarjoa heti.
Vinkki: Voit halutessasi lisätä paistovaiheessa munakkaan päälle pari keitettyä, kylmää, viipaleiksi leikattua perunaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
