Kukkakaali-parsakaaligratiini
Täyteläinen sinihomejuustokastike mehevöittää kukkakaali-parsakaaligratiinin.Kukkakaali-parsakaaligratiini
6 annosta
Ainekset
- 500 g kukkakaalia
- 400 g parsakaalia
- Kastike
- 50 g voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- noin 3 ½ dl täysmaitoa
- 100 g sinihomejuustoa
- ¾ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
Valmistusohje
Pese kaalit ja irrota kukinnot varsista. Viipaloi varret. Keitä kaalit napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (noin 5 minuuttia) ja valuta siivilässä. Kumoa kaalit voideltuun uunivuokaan.
Valmista gratiinikastike. Kuumenna voi pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot.
Lisää maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia.
Murustele joukkoon homejuusto ja mausta kastike.
Kaada kastike kaalien päälle ja gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

