Kokeile sesongin suosikkia: Mehevät veriappelsiinimuffinit piristävät värillään
Näyttävät appelsiinimuffinit voi veriappelsiinisesongin ulkopuolella valmistaa tavallisista appelsiineista.Alkuvuoden sesonkihedelmä, veriappelsiini, löytää tiensä muffineihin. Valmista muffinit isokoloisessa muffinivuoassa, niin appelsiiniviipale mahtuu kolon pohjalle. Vaihtoehtoisesti voit käyttää isokokoisia kertakäyttömuffinivuokia.
Veriappelsiinimuffinit
6 annosta
- Ainekset
- 2 (luomu)veriappelsiinia
- 100 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- ½ tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- ½ dl maitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl mantelijauhetta
- ½ tl leivinjauhetta
Valmistusohje
Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
Raasta yhden veriappelsiinin kuoren oranssi osa talteen ja purista ½ dl mehua. Viipaloi toisesta, pestystä appelsiinista kuusi reilun ½ sentin viipaletta. Voitele iso, kuusikoloinen muffinivuoka. Nosta viipaleet vuoan pohjalle ja korppujauhota kolojen reunat.
Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna samalla vatkaten. Lisää appelsiininkuoriraaste, -mehu ja maito. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina muffinivuoan koloihin.
Kypsennä muffineita 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
Vinkki: Voit valmistaa muffinit myös isoissa paperisissa muffinivuoissa. Niitä ei tarvitse voidella ja korppujauhottaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

